Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Clutch has no pressure (Update: cable broke)

  1. #1
    Junior Member somemexican's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    California
    Country
    United States
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 19 Times in 6 Posts

    Clutch has no pressure (Update: cable broke)

    sooo... today my clutch didnt wanna come back up, so its just chilling there. I have a 2014 with 98,000 miles. Any advice on where to look first??


    Last edited by MetroMPG; 03-27-2017 at 07:20 PM. Reason: (added info to title)

  2. #2
    Senior Member Johnny Mullet's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Ashtabula, Ohio
    Country
    United States
    Posts
    299
    Thanks
    36
    Thanked 195 Times in 104 Posts
    You should be able to see the cable connection on the back of the trans. Check there first. Pictures here........
    http://mirageforum.com/forum/showthr...age-Space-Star
    Check out my latest project........

    Mullet's Skoolie Build

  3. The Following User Says Thank You to Johnny Mullet For This Useful Post:

    MetroMPG (03-26-2017)

  4. #3
    Senior Member Cobrajet's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Olympia, WA
    Country
    United States
    Posts
    1,552
    Thanks
    555
    Thanked 829 Times in 492 Posts
    I'll bet a dollar that you just snapped your clutch cable. Had it happen on a Metro once, and I think somebody here has had it happen on a Mirage. Shouldn't be a tough or expensive fix.

  5. #4
    Junior Member somemexican's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    California
    Country
    United States
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 19 Times in 6 Posts
    yeah i did, cable is 100 bucks but takes a week to get here

  6. #5
    Senior Member Cobrajet's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Olympia, WA
    Country
    United States
    Posts
    1,552
    Thanks
    555
    Thanked 829 Times in 492 Posts
    Quote Originally Posted by somemexican View Post
    yeah i did, cable is 100 bucks but takes a week to get here
    Can I ask you how you use your car? Freeway commuter? Stop-and-Go city crawler? Suburban delivery car?

  7. #6
    Junior Member somemexican's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    California
    Country
    United States
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 19 Times in 6 Posts
    yeah, so i live in cali, i drove to NYC once, to Colorado once, vegas a couple times, mexico a couple times, but lately i just drive in the city and its my only car so i drive it daily.

  8. #7
    Member daleWV's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    WV
    Country
    United States
    Posts
    78
    Thanks
    99
    Thanked 58 Times in 36 Posts
    Just curious, can you tell where the cable broke? Up inside the cable somewhere, or on one of the ends?

  9. #8
    Administrator MetroMPG's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    1000 Islands, Ontario
    Country
    Canada
    Posts
    6,721
    Thanks
    2,230
    Thanked 1,881 Times in 1,151 Posts
    Yes, please update with where/how the cable busted.

    ---

    Story time!

    I once had a clutch cable break in a 1982 VW Rabbit in Toronto traffic. Happened at a stop light when I went to shift into 1st gear when the light turned green. I suspected it was the cable and immediately put on my 4-way flashers and popped the hood to get out & confirm.

    As luck would have it, the vehicle behind me was a tow truck. He helpfully lit up his roof top lights got out and met me looking under my hood as traffic went around us. He said "next red light, I'll go in front of you and hook you up, OK?"

    I said, "Thanks, I appreciate it, but I think I'll just drive it home and fix it in the driveway."

    He was clearly doubtful, but I used the starter and 1st gear to get the car started & moving, and shifted without the clutch the rest of the way home, timing lights and stops so I could keep rolling when possible. He followed me for about 5 minutes before I guess I convinced him I truly didn't need his help!

    That car was ~10 years old when it happened though. Shouldn't happen to a 2 year old car, regardless of miles.

        __________________________________________

        click to view fuel log View my fuel log 2014 Mirage base ES 1.2 manual: 54.0 mpg (US) ... 23.0 km/L ... 4.4 L/100 km ... 64.9 mpg (Imp)


  10. #9
    Junior Member somemexican's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    California
    Country
    United States
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 19 Times in 6 Posts
    Name:  part0.jpg
Views: 249
Size:  88.9 KBso here is where my cable snapped

  11. The Following 6 Users Say Thank You to somemexican For This Useful Post:

    anog (01-23-2018),Cobrajet (03-27-2017),daleWV (03-27-2017),Eggman (03-27-2017),MetroMPG (03-27-2017),Top_Fuel (03-27-2017)

  12. #10
    Senior Member mitsumi's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Manila
    Country
    Philippines
    Posts
    838
    Thanks
    495
    Thanked 298 Times in 184 Posts
    @somemexican
    did you adjust it before? or it was the same state when you got your mirage? is normal for the clutch to get broken? is there anything to avoid?


        __________________________________________

        click to view fuel log View my fuel log 2015 Mirage GLS 1.2 manual: 26.3 mpg (US) ... 11.2 km/L ... 8.9 L/100 km ... 31.6 mpg (Imp)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •